CHAMPAIN

“TONY LORENZI – ARTIST IN RESIDENCE #2
7 MARS 08:00 – 20 MARS 17:00

Tony Lorenzi är en konstnär med bas i Västerås som under mars månad är vår Artist in Residence på Nordic Light Hotel. I Västerås är han the man sedan länge, men under 2016 väntar en internationell spelplan för konstnären.

Lorenzi kommer från en graffitibakgrund och har tidigare visat sin konst på bland annat Liljevalchs vårsalong, Speakerbox i Oslo, KÄK Hornstull, Designgalleriet och som senast i Brooklyn, New York med utställningen Raised By Jay.

Lorenzi har även tilldelats Graffitifrämjandets pris Guldkannan, kuraterat Looptroop Rockers jubileumsutställning och tillsammans med Ametist Azordegan döpt om gator i Stockholm efter svenska hiphop-artister i samband med att SR-programmet Kärleksattack firade 7 år.

Under 2016 väntar utställningar i såväl Asien som USA men innan dess gör han alltså ett nedslag i vår lobby för att arbeta fram verk under arbetsnamnet ”Champain”. Han förklarar det såhär:

”Gemene man kanske inte spårar ur på hotell men det är en fristad som kan innebära sex i större utsträckning, att man låtar bli att bädda sängen, kastar handduken på golvet, dricker någon öl extra, kommer hem sent, sover länge, tar mer frukost än man orkar äta… man tar sig helt enkelt extra dekadenta friheter eftersom ett hotell är ett
ingenmansland. Som en sammanfattande symbol för denna flärdfulla dekadens fungerar champagnen som galjonsfigur, inte minst inom hiphopen där det finns ett antal citat som poängterar detta. Det ger en bra plattform att utgå från”.

Visning av Tony Lorenzis Artist in Residence-period äger rum på Nordic Light Hotel lördagen den 19/3 klockan 18-21.00. DJ under kvällen är Mats Nileskär (P3 Soul). Inget inträde”.